La Luna

La Luna

Anotace: ???

La Luna

Ty, která převlékáš se za nevěstu
a s hvězdným závojem kráčíš oblohou,
prosvítíš poutníkům jejich noční cestu.
Ať najdou tě všichni. I ti, co už jít nemohou.

Tvá chůze ladná všech moří vlny vábí
a s každou další kráčejí
ti nehodní skládají svou hlavu do hedvábí.
Tví věrní synové s tvým příchodem okřejí.

Ve své náruči vždy zásoby klidného snění.
Ovšem i hrůzu znáš rozdávat shůry.
Jeden říká, že nad tvůj dar není,
druhý od sebe odhání zlé noční můry.

Když končí se pouť, tvá tvář je tak bledá
a slzy z tvých řas začnou do trávy sedat,
třpytí se v ranním šeru do dálky
jako z čistého křišťálu korálky,
vpleteny do sítí na malém palouku,
jiskří a lesknou se jen do očí pavouků.
S poryvy větru padají na zem a do ní se vpíjí.
Tvá cesta je u konce,vše tvé nyní míjí...

Až zas slunce zapadne
a zrcadlo zčerná,
oblohu zahalí
barva ti věrná.
Nejen pro mne nocí záříš,
bledá paní s jasnou tváří...
Autor o.a.k., 13.11.2006
Přečteno 306x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hele, básník. Kde jsi se tady vzal ? Taky krásné dílko. Pěkné obraty.

14.11.2006 21:45:00 | Terakota

Toto téma si rozhodně nezaslouží nic menšího než plný počet hvězdiček.

14.11.2006 02:15:00 | Istar

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí