Zima

Zima

Anotace: taková, kterou teploměry nezměří

Zima se rozlézá po těle
a tělu nechce se z postele,
vstávat a chodit a jít,
předstírat, že se chce žít.

Zima jde z nitra od srdce,
tiše se plazí po ruce,
nikam se před ní neschováš,
postupně celý zamrzáš.

Zima je opak teploty,
stačí jen kousek nahoty,
aby se k tobě vetřela,
a aby city zchladila.

Zima je uvnitř na duši
a viník vůbec netuší,
že může zmrznout celý svět,
když nevrátí kousek lásky zpět.

Zima tě ledem pokryje,
budeš jen jeden z legie,
takhle to prostě dopadá,
není v tom žádná záhada.

Zima je vesmíru vlastní,
a je mu jednou zda jsme šťastní,
za každý dobrý skutek dán,
buď tupče hezky potrestán.
Autor Vincenc Gade, 24.11.2006
Přečteno 316x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přivez, to bude fajn...i já si ráda počtu, ráda, je to kamarád či kamarádka? Honzí, těším se...

05.12.2006 21:23:00 | Hančí

Jaký zázrak se nám to stal, pamatuju, že říkáš, že píšeš když ti není zrovna fajn, a nebo se ti už "po nás" zastesklo, dobře, že píšeš...

24.11.2006 13:17:00 | Hančí

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí