V Agripininých rajských zahradách

V Agripininých rajských zahradách

Anotace: ... orosených zítřky dluhů z minulosti .... Aneb i nyní si nechám prostor pro skrytý jinotaj stinné části mé duše

Myslela jsem, že jsi dokonalá

Nejhorší sen jsi vždycky proměnila svou láskou
v něco nepopsatelně krásnýho,
co vyčaruje snad jen anděl na obloze,
když jeho tvrdou práci na plnej úvazek
nikdo nevidí,
a když zas díky němu spatříte na obloze
blbou duhu a řeknete si, kterej vůl
to odflákl
Spatříte duhu polámaných křídel
kolokvií
černých a opilých nocí,
které objímají mé erotické myšlenky
na smrt
Objímají mě intenzivně
Právě jako Ty kdysi - ale to už je strašně dávno,
když jsem se narodila
Tehdy jsi určila, že budu krása, co z Tebe vzešla
po patnáctiminutovým boji o lidská práva,
abys celej život byla v něčích očích
ošklivá

Myslela jsem si, že jsi dokonalá

Objímala jsi mě v náručí,
když jsem nemohla usnout
a probrečela dny a noci
Objímala jsi mě
a já marně předstírala strach z bouřky,
když srpnové hvězdy napodobovaly déšť,
abys byla u mé postele déle
a rozplývala se mi v dlaních
nad mou nejapnou krásou

I tehdy jsem doufala, že jsi dokonalá

Krása pominula a zbyly mi jen
oči pro pláč
a myšlenky na smrt
černější než noc
Myšlenky, který neovlivníš vlídným slovem
nebo pohlazením (na duši)
Myšlenky, který mi dávají chuť říct,
že jsi asi vážně dokonalá

- OČIMA NĚKOHO ÚPLNĚ JINÝHO
Autor Jasmin de Paris, 24.11.2006
Přečteno 253x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vážně by mě zajímalo jaká jsi,jestli ráno snídáš sama,usínáš při hudbě,mluvíš někdy sprostě,jestli umíš sexy našpulit rty až kluci popadaj dech...já nemizím,jen prostě dělám dlouhý pauzy mezi větama:)

29.12.2006 16:32:00 | Art Brasi

Drahá Jasmin, ty jsi dokonalá...

27.11.2006 07:32:00 | Renatka

..patnáctiminutový boj..zajímavé, je to smutná a blízce prožitá báseň, řekl bych, nutí mě k zamyšlení o lidských chybách, sobectví, chtíči, odpouštění a spoustě dalších věcí.
Skoro by se až chtělo říct jak strašně smutné..a přitom bohužel tak obvyklé v lidských životech...

24.11.2006 22:52:00 | Edo Tralipo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí