Holubička

Holubička

Anotace: Jak to čisté v nás umírá pod tíhou dnešních dnů...

Upadla v bláto sivá holubička,
upadla a zlomila si nožku,
ta bílá čistota ta růžolící líčka,
teď zmírá v kaluži,a sténá jenom trošku.

Ta malá holubička, to štěstí perleťové,
ten čistý zpěv, když po ránu se rozléhal,
a stále tóny,vymýšlela nové,
když v klíně snů jsi usínal.

A potom bílá peříčka,
zanechala když jsi spal,
dvě čistá mladá srdíčka
co mocný Pánbůh miloval.

Teď chorá, mrtvá leží tu
v blátě, svinstvu zkaženého bytí,
a lásky plna ke světu,
opouští víru nadějného žití...
Autor Dilla, 30.11.2006
Přečteno 263x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ditunko pěkný moc hezký jen mi to trošičku něco lehce připomíná nebo se mi to zdá?

13.12.2006 12:14:00 | Prousan77

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí