Zima je daleko

Zima je daleko

Anotace: ......

Plahočivý mraky
se někam schovaly do větru,
v oddechu vleče se den
a ulice mží bez odrazu.
Hodiny kráčí v monotónním rytmu
a mně nezbývá než zůstat stát.
Pluje horkej vzduch
jako včera a zejtra
Podzim je daleko v rozpadlém listí,
v tichosti vadne den.
Polední přízrak kreslí si v rohu
pozvánku na Štědrej večer
a zatím není co chtít.
Zima je daleko
ztrouchnivělý měsíce
a mně nezbývá
než zůstat v čekání.
Autor frangir, 05.12.2006
Přečteno 274x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

velmi povedené,snad bych jen nestridala spisovne vyrazy s nespisovnymi,bud jedno nebo druhe,ale opravdu se mi to libi...pa

01.01.2008 23:06:00 | Markéta007

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí