Maskovaní tanečníci

Maskovaní tanečníci

Anotace: Básně píšu mizerně, tak si moc nevšímejte slohu :D Já to nezavrhl jen pro tu myšlenku...

Maskovaní tanečníci kolem ohně křepčí
změť nohou udusává zem.
Každý tváří se vesele,
pod maskou však jinou skrývá tvář.
Oheň silným plamenem hoří, nezdravou má barvu.
Kouř nutí k divokému křepčení
leč pobláznění tanečníci živí oheň čím dál víc.
Pobláznění tanečníci kolem ohně křepčí,
změť nohou zrychluje své tempo.
Omamný plamen stále roste,
rej masek nevmímá ničeho jiného,
masky tanečníkům šeptají jen: "tancuj".
Někteří v tanci zaváhají
v záblesku rozjasnění mysli.
V tu chvíli jsou ostatními do ohně zatlačeni,
navždy ztraceni.
někteří z nich pokračují v tanci,
vida co se stane když přestanou.
Maska jim už nesedí jako dříve,
sunou se pomalu od zdroje šílenství,
aby nepropadli davu znovu.
Jaká je jejich hrůza však,
když poznají marnost jednání jejich.
Vždyť tanečníci jsou všude,
stejně tak i ohně.
Vida to, většina se k šílenství přidá,
než aby tonuli v beznaději šílenství tohoto.
Jen některým, těm co se nepoddají kouřovému narkotiku
maska odpadne,
tito už nejsou lapenci ohně který rozdělali.
Bez naděje že tento oheň uhasí,
bez naděje že všechny ostatní osvobodí,
putují odmaskovaní šíleným davem,
nepovšimnuti, napodobujíc tanečníky,
aby oheň přiživili těma, co ho neustále sytí.
Maskovaní tanečníci kolem ohně křepčí,
změť nohou udusává zem,
kde občas leží spadlá maska.
Autor Arcanis, 10.12.2006
Přečteno 357x
Tipy 2
Poslední tipující: Helena Buchtová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já o sobě nikdy netvrdil že jsem básník, ale vzhledem k myšlence jsem vás o tento kousek mizerné poezie nemohl ochudit;)

26.06.2007 13:31:00 | Arcanis

celkem ...hmm..zajimave...ta basen sama o sobe..hmm.. ale ta myslenka tam je :-D

Však to zkoušej dál :-)

26.05.2007 15:25:00 | Zuz.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí