Kde jsi ? Sedím na měsíci

Kde jsi ? Sedím na měsíci

Anotace: -

Na měsíci

jedno prázdné místo

a slečna, jež přečkala čas

sedávali tam dva vždy o neděli

najednou pusto

jakoby důlek proseděli

a propadli se na zem

mlhovinou z nekonečna

jak dravý orel a zvadlý květ

bez dechu zrozeni stínem

a jenom bledá slečna

vrací se stále s bílým koněm,

aby pochopila,

že bez slunce neuvidí stínu

a že jsou dva různé světy

zmatené vládou soumraků

nesené tichem několika léty

nikdo neví kam

a někdo je spojil pevně zády k sobě

pro dalších tisíc životů

aby se nikdy nepoznali

ale své teplo sdíleli
Autor Káňátko, 28.10.2011
Přečteno 337x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí