Almara

Almara

Anotace: -



Narodil se se mnou,


patří ke mně,


však tvář měl jinou-


černou, jak kus země.



Každý ho nenávidí,


plivou mu do bot,


mé srdce to slyší,


ach…


už jsem se rozhod´.



Stud nade mnou zvítězil,


-ač on můj bratr… mé dvojče!


Do staré almary jej uvězním


a obvážu řetězy.



Už nikdy tě nikdo nespatří!


Budu někdo nový,


bez tebe


a bez tvých černých očí.



Snad čekal jsem, že budu šťasten,


však cosi mě sžíralo z kostí,


tys chtěl ven,


a já už byl bez radosti.



Každou noc jsi do almary bušil,


plný vzteku a zvířecího pudu,


co se stane, jsem už pomalu tušil,


teď za špatného já budu.



Ta stará skříň povolila,


řetězy pukly,


a přede mnou se objevila ta zrůda…


-mé slzy ztichly.



Bože, kdo tam stojí?


Snad to není zrcadlo


-to můj dvojník!


Ach ne,… co mě to popadlo?



To já tam jsem,


On patří ke mně a já k němu,


…ale tak to nechci,


jsem plný hněvu!



Mé prsty v pařáty se změnily


a ústa má v tlamu.


Nenávidím tě,


Zabiju tě, ty bezcitný vrahu!



Vnořily se mé drápy do jeho srdce


a mé zuby tepny na krku mu rozdrásaly,


místo krve však černý odpad


-a místo svalů jen kameny.



Odstoupil jsem od něj.


Se zrůdným křikem padl k zemi


a jeho oči, dřív tak temné,


v rudé se proměnily.



Co jsem to udělal?


Tryská ze mě krev.


Já starý hlupák!


… on nebyl zjev.



Byl jsem to já.


Nikdo víc.


Ve skříni uvěznil jsem svůj rub,


po světě chodil líc.



Ti dva ale patří k sobě,


nikdy zvlášť,


teď nad tím přemýšlím v hrobě,


a cloumá mnou k těm živým zášť.

Autor pešu, 28.10.2011
Přečteno 396x
Tipy 1
Poslední tipující: Radhuza
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí