Spoutaný sen

Spoutaný sen

Anotace: -

Nechcem už žít ve světě plném

bláta, nechcem už jít po cestě,

která chvátá, nechcem už být

sami a za primáta, jen pouty času

nesvázat literáta


Pusťte mu ruce, ať může pero vzít

nechte ho dýchat, ať může psáti cit

nechte ho věřit, že něco změnit chce

Dejte mu inkoust, pak pero a pár vět

(Druhý svět...)


Ve světě jeho je štěstí, žádné strasti

Však nenechá nás papír, slova zřít

Pohybem ruky nás chytá do své pasti

Za jeho verzi můžeme zaplatit

(Pak s knihou snít...)


Ten svět nás svazuje, bere nám sílu

nechceme nic než jen odejít v míru

vydat se na dlouhou, pátrací pouť

na druhý svět a sny zapomenout...


Nechce se vázat, přemýšlí, co to chtěl

Jen ještě pár slov na závěr

Vzdechy, slzy, tři ruce a spleť těl

My chceme příběh, však on už vyprávěl...


Už nechce říkat lži (a ani pravdu)

Ke své cti zavře oči a sní

(A na jeho stole

leží ta kniha...)


Natáhni ruku, slov jenom pár

Poznat a zas ji vrátit zpět

Jen ať poleví zhýralý žár

Jen vědět, o čem je jeho svět...


(A těch pár vět

vezme ti všechny ctnosti

Je jeho svět

sto nádob z lidské kosti

Co krev z nich přetéká...)


Zavřeme oči, vrací se do nich slzy

Naděje z jeho slov je chabá

Tak pero zlom (anebo ruku),

Už ani slovo.

Nikdy víc.
Autor Fabiana, 30.10.2011
Přečteno 217x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí