Svoboda

Svoboda

Anotace: Tohle je pro Didu na přání.. A je to taky nekonečné svobodě

Když kůň vznáší se nad plání,
Jako vítr přez ní letí,
Když stádo do dálí uhání,
míří za obzor a ve slunci se ztratí.

Temná barva odráží sluneční kopí,
Ladnost,volnost rychlost blesku,
Když ženou se po sluncem zalitých stepí,
Ozývá se dunění kopyt v ohlušujícím třesku.

Jestřáb je bystrým okem zhléd,
Z třemhlav do propasti snesl se,
Pro poklonu jim k hřbetům slét,
Pohlédl k nim a hned k nebesum zas vznesl se.

Pohled stáda jak do dáli uhání,
Na paměti mi stále tkví,
je to krásna mít takové poslání
Prohánět se a být free.
Autor Prousan77, 14.12.2006
Přečteno 260x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

čím dál tímlepší díla... máš krásný básničky.

16.12.2006 17:03:00 | Dilla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí