Zaznívání

Zaznívání

Ze starobylých plání severských

jež vítr týrá písní pozemských

A kudy nikdy nikdo nechodí

Zastrašen věcmi, co zde vévodí

přicházím

 

Z lásky k netvoru jsem potrestána

Se znamením zrady jak bílá vrána

S chodidly v prachu krví zbroceném

A hlavu ve snu mlhou zastřeném

přicházím

 

S myšlenkou zničit dobro a zemřít s ním

brodím se bažinami a tajně sním

o nocích kdy jsem věčně milovala

a o dnech kdy jsem se všeho vzdala

V srdci s kůlem ze dřeva dubového

skrz lesy cestičkou prokletého

přicházím

 

Ledová bouře bičuje trávu

A nebe sesílá dešťovou lávu

Na vlasy zplihlé ránami času

Na oči zjihlé přes krutou krásu

Dávkami ledu a mokrého bahna

Vstříct konci světa do nového rána

přicházím

 

Utíkej daleko, přykryj si uši

Nemůžeš zachránit svou čistou duši

Mým pláčem bezelstným umlčím smích

Jen hrůzu nakreslím do očí tvých

Řekami slz kde krok útes mine

Stržena chladnými proudy  tu hyne

Kdo myslí, že jsem to já, strašně se mýlí

A každý to ochutná za malou chvíli

Přicházím

 

Co kdysi jsem bývala dávno je ztraceno

Neshodím z beder svých děsivé břemeno

Nekonečný zvuk větru ničí mou kůži

V sevřené dlani svírám trnovou růži

Sladký rým smrti mi pohrává na rtech

A chuť soli leptá mé obrázky na zdech

Přicházím 

 

 
Autor Stříbrné srdce, 31.10.2011
Přečteno 257x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí