Barvy pro slepé- červená

Barvy pro slepé- červená

Anotace: Kdyby to někoho z Vás napadlo, tak předem říkám, že tato báseň NEMÁ s politikou nic společného!

Nikdy jsem neviděl smysly svými
a nikdy barvy nespatřím
Však představivost nechybí mi
a Své barvy Vám nyní objasním.

Začneme rudou, ta ze všech barev
zdá se mi nejvíc rozporná.
Teď pokusím se předestříti
co všechno rudá v sobě má:

Býk vidí rudě,
Panna se rdí,
sladké rty milenky
chlubí se červení.

Rudý a křehký
je trnité růže květ
rudý je soumrak
co halí tento svět.

Válka je purpur,
jež k nebi září.
Krev vojáků padlých
v ní rudou řeku stváří.

Však já,slepec,citím červeň každý den,
když procházím se ulicemi.
Tvoří ji touha, každý možný sen
jež skončil lidmi zatracený.

Rudá je bolest,
rudý je strach,
rudé je srdce,
než obrátí se v prach.

Rudá je duše
každého z nás
a rudou zůstane,
dokud plyne čas.
Autor kruppe, 15.12.2006
Přečteno 268x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi nádherně napsané. Kdyby to šlo,dám 200%

15.12.2006 20:59:00 | splintercell.new

Tak to doufám, že to nemá nic společnýho s politikou :o)))!!!
-------
Jinak je to moc hezký!

15.12.2006 14:54:00 | Hannazka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí