Pláč skály

Pláč skály

Anotace: -

Někdy jsem skalní pláč

větrem pouště tichem splétaný

jindy koruna stromu česaná proudem řek

když ohlá až k zemi nastaví svou tvář

 

Dnes jsem větrem, co  zvíří měsíčníí prach

hnaný touhou  zanechat stopy

v bláznivých odlescích záře dvou

znamení ptáků ve skalách

 

Jindy zřím plameny jezdců

bloudících v smutku mezi stromy

na chvíli složí hlavu pod mými korunami

a kráčí dál s tváří mudrců

Jsem jenom strom či skála

jež léčí bolest stínem

chladem i teplem duším poutníků

netuší, že jsem voda živá

myslí, že jsem jen víla

a zase pojdou o kus dál

abych navěky zůstala tu sama

jako ta skála větrem rozervaná

...lesní král....
Autor Káňátko, 01.11.2011
Přečteno 334x
Tipy 4
Poslední tipující: Anjesis, WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji moc za pěkné komentáře :)

02.11.2011 06:26:49 | Káňátko

...jasně výhrady,ale překvapení a moc dobré,povedlo**

01.11.2011 19:20:22 | WAYWARD

Moc dobrá , také se klaním . Jirka

01.11.2011 16:29:51 | kavec

páni, vážně krásná, moje poklona a ST

01.11.2011 14:39:31 | Anjesis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí