Za sluncem

Za sluncem

Když každé ráno slunce vstává a já s ním,
když voní vedle Tebe brazilská káva,
za dveřmi stojí osud a na nás mává
mám říct, tak tohle se stává a Tebe nechat odejít.

V těžkých kapkách, které dopadají na střechu paneláku,
je odpuštění za to, co jsme spolu nezvládli.
Vesmír posouvá nás vstříc černým tmám a na zvonek zvoní,
v dlaních svírám Tvé svědomí jak opratě bílých koní.

Venku vlní se život a na obloze páry a mraky,
Ty už jdeš za sluncem taky a já tu zůstávám,
abych ještě přivoněl, abych ještě byl,
abych v obraze malířův rukopis celý uchopil.

Autor Martin Kredba, 13.11.2011
Přečteno 300x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Liška76, Jana M., labuť
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tato má velký obsah i nadčasovost,odpustit druhému, když nám ublížil je opravdu tady skvěle detailně popsáno.

03.05.2024 16:03:26 | mkinka

Pěkná báseň.

24.11.2011 18:29:56 | Jana M.

Zase jsem si Tě ráda přečetla :-)

15.11.2011 06:54:49 | labuť

V MOŘI TĚL SE LÁSKOU NEOPIL..

14.11.2011 12:16:59 | Liška76

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí