Šachovnice

Šachovnice

Anotace: Všem se líbí... Nechápu proč... Moc extra mi nepřijde... Tak pište jak to vydíte vy, prosím... Budu vám vděčná...

ŠACHOVNICE
Markéta Poledníková
.
**Jsem poslední černá
Mezi bílými soupeři,
Osudu věrná.
Však nikdo nevěří
Mé samotě.**
.
I.:
Jsem černá věž,
Stojím na bílém poli,
Neutečeš, jen si běž!
Oni tě stejně skolí.
.
II.:
Nebo jsem podobna temnému chodci
Ne místě opačné barvy zas,
Jakou mám šanci proti bodci?
Selže mi srdce, pak i hlas.
.
III.:
V přestrojení koně, nejiného než vraníka,
Opět se vkrádám na cizí políčko,
Cítím jak život uniká,
Chybí jen málo, maličko.
.
IV.:
Dáma v barvě noci
Na místě kde převládá den,
Smrtelný mám pocit,
Němý poslední výkřik jen.
.
V.:
Jezdec jako sama hlubina,
Černý na bílém,
Žije a umírá,
Ušpiněn bahnem, jílem.
.
**Jsem poslední černá
Mezi bílými soupeři,
Osudu nevěrná,
Avšak nikdo nevěří
Mé samotě.**
.
VI.:
Tmavý král,
Na kontrastním poli,
Život si sám vzal,
Koruna padla, život silně bolí.
.
dodatek:
Já jsem šachovnice,
tvoje milovnice,
černá a bílá
v jednu se slila.
Autor Marketka3x3, 19.12.2006
Přečteno 238x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí