Zlatá struna

Zlatá struna

Anotace: -

Po dlažbě chrámu, Apollóne,
tam rozhodil jsi zlaté sítě
Dnes tolik toužím po tvé záři
paprsky taví zlaté nitě

Přinášíš světlo, krásnější
než nejžhavější představy
tvůj posel mne dnes oslovil
Touha se v zlato přetaví

Mé oči náhle oslněné září
krátéry s vínem na oltáři
Krása stoupá od hladiny vodní
třpytivé dílo odvádíš den po dni

I já se cítím zlatá celá
třpytivá struna rozechvělá
od nebe k zemi napjatá
Tvým kouzlem chci být zajatá
Objetí slunce, nebes, země
ach lásko, objímej mě pevně
Autor Markéta Hl., 30.11.2011
Přečteno 343x
Tipy 2
Poslední tipující: Robin Marnolli, tato22
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná strunka.

22.12.2012 11:39:25 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí