OKNO

OKNO

Anotace: ...Než se básník nadá, tak už verše píše...

OKNO

Co je okno?
Sklo a rámy,
Uprostřed klička
A tyčka
Se záclonami.

Než půjdu spát a zavřou se mi víčka,
Budu se nachvíli koukat ven,
Přes to sklo,
A uvidím prostou cestičku,
Chabě ozářenou jako sen
Pouliční lampou,
Která vypadá
Jako by byla z pohádky.
A občas někdo projde tím večerem,
Ztratí se pod stromy,
Kde hrst listí nabere
A vyhodí ji nad sebe,
Nad lampu i domy.

A listí padá,
Padá pomalu a tiše,
Než se básník nadá,
Tak už verše píše.

Verše o listech,
Které mají svůj příběh…
Autor Marketka3x3, 23.12.2006
Přečteno 313x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí