Právo Stvoření

Právo Stvoření

Roztříštila ticho na střepy z ranních mlh,

zašeptala větru, že miluje jeho foukavý balet,

stočila pohled do klubíčka ze stříbrné nitě hvězd,

a poté rozplakala Stvořitele, když mu pověděla,

že jeho dech jí barví tváře do oranžových růží,

které krade ze zahrady Stvoření jistý muž

beze tváře, ale s pošetilou láskou k ní...

 

Zahrnuje ji podivnými dary přírody,

posledně jí dal náhrdelník z ořechů,

aby mohla lépe louskat jeho slova,

která byla ukryta v darech,

ale když jí před dům postavil alej,

bála se tam chodit, protože slýchala

hlasy a viděla němé tváře,

které byly do stromů vyřezány...

 

Stvořitel si lámal hlavu s tím,

že muži zlomí vaz - zabije ho,

protože jemu nikdo nebude

lézt do jeho zahrady Stvoření...

 

Poté si ovšem uvědomil,

že ten muž nemá tvář,

a tak poprosil dívku,

aby promluvila muži do duše...

 

Když poté muž beze tváře

opět vyhledal dívku,

srazil jej Stvořitel na kolena

a v hříchu beztvářníka probodl

trnem z růže, která mu opět byla ukradena...

 

...protože to byla  růže poslední...

 

kdo ví, o co by Stvořitel

mohl ještě přijít,

protože o dívku se dělit nechtěl...

 

...protože byl pyšný na svůj výtvor...

 

a kdo by se dělil o lásku,

která mu po právu patří,

v právu stvoření.

 

…tak jako matce patří dcera nebo syn…

 

neboť on byl pánem lidské hmoty,

a tak jako životy dával, tak i bral...
Autor Tomáš Přidal, 14.12.2011
Přečteno 315x
Tipy 1
Poslední tipující: gallatea
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

tá prvá sloha je povedená najviac...

30.03.2012 10:15:08 | gallatea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí