Pochod

Pochod

Anotace: No tak ti, co už ode mě něco četli, to určitě pochopí víc, než ti, co čtou ode mě něco poprvé...

Klap klap klap,
kam se poděl ten můj chlap?
Klapi klapi klap,
proč už mě nemá rád?
Klapu klapu klap klap klap,
on už mě nemá rád,
klap klap klap klapi klap...

Vůl šel s volem s volem a držel se s ním za ruku,
nadával mu: I ty zlobivý kluku!
Kam jsi shcoval sebe sám?
Když to řekneš, dobrotu ti dám!
nedávej nedávej,
ten bonbón je nezdravej,
ne ne ne.

Ty ty ty ty jenom ty,
platíš všechny pokuty,
ty ty ty ty y tvoje já,
co všechno vždycky podělá!
ty ty ty ty jen ty!
A tvé rudé temné rty,
říkají stále já já já já,
jen já viděl jsem anděla.

Sám sám sám, letěl den,
a za ním se držel sen.
Sám sám sám,
volal pusť se, já ti dám!
Dej mi dej mi dej dej dej!
Já ti pak dám taky-jen počkej!
Sám sám sám,
do huby ti teďka dám!
Volal zběsile a zle ten den,
a kdo se dal na úprk? Sen...

Na jednou jednou jednou,
si k tobě ti dva sednou,
řeknou vstávej vstávej hned,
podívej, kam sis jenom sed!
Začneš se smát smát smát,
když zjistíš, že máš život rád.
A tak půjdeš dál dál dáo,
a zastavíš se jen, aby ses zamiloval.

Byl to nejhorší den den den,
co mohl potkat tebe jen jen jen,
a tak zase s úsměvem,
my všichni dále jdem jdem jdem.
Autor Aaliyan, 26.12.2006
Přečteno 285x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Popravdě? Nějak mě to nenadchlo. Zajímavá je ta hra s formou, líbí se mi, jak v posledních několika básních zkoušíš experimentovat... Ale ještě by to chtělo tu formu obohatit obsahem.
A nebo jsem dneska úplně mimo a budu si to muset přečíst znova, abych se chytla.

26.12.2006 19:22:00 | Gina Rocca

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí