Zapovězené polibky touhy

Zapovězené polibky touhy

Recyklovaná vůně zapadajícího slunce

uprostřed zamrzlého říčního zrcadla,

bez praskliny a křivé hrany noci,

voní jako komáří krev a larví sliz,

to vše obalené v hávu třpytu

až zrak přechází pozorovatele,

který mlčel a nyní je veden

vlastníma očima, pryč

do skrytu za oponou,

kde vidí cenzurované

scény Života samého,

ale i své nejtajnější lásky,

které jsou stejně krásné

jako poprvé, stejně svůdné

s rty zamčenými na klíč,

aniž by se mohl letmě dotknout

těchto zapovězených polibků...

 

…naposledy neměly ústa zamčená…

 

a jejich obranné postoje

mu jenom dotvrzují,

že žena se nedá tak lehko svést…

 

…jako hračka, do které někdo píchá špendlíkem,

aby byl ukojen chtíč hravé sexuální touhy…

 
Autor Tomáš Přidal, 20.12.2011
Přečteno 377x
Tipy 12
Poslední tipující: chci_uverit, Robin Marnolli, Jeněcovevzduchukrásného, gallatea, Radek.oslov.Šafárik, Muscl, synanceia
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně napsaný, víc se mi líbí první půkla, ale i tak:-)

20.12.2012 08:01:02 | Robin Marnolli

já moc nemám rád v básních sliz atd, ale jinak se mi to docela líbilo, za Tip

30.03.2012 10:00:28 | kočkopes

už jsem se prokousal do finále,píšu bod

12.02.2012 11:36:48 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí