Sněhový andílek

Sněhový andílek

Anotace: -

Sněhové vločky

jsou v oblacích doma

když padají, očky

koukají kdo má

 

teplou dlaň, tvářičky

snem rozehřáté

na hry a na hříčky

dítky střapaté

 

hledají dětský smích

povětřím letí

tak si je na saních

chytejte děti!

 

sněhové chmýří

snad roztaje v mžiku

paže - šermíři

v tom hluku a křiku

 

chtěli by všechny

je pochytat málem

tak se nadechni

a s nebes křišťálem

 

od hlavy k patám

splynouti můžeš

zasněžen, vatám

v sněhu vykřupeš

 

podobu andílka

když zády lehneš

do sněhu, vystýlka

pro další mětež

 

her bude chomáčků

vítaným cílem

z andílka ve vačku

doma ožilém

 

z pár hrudek ledových

Vánoce slepíš

´andělské´ řekl bych

- k srdíčku nejblíž

 

 
Autor Petbab, 21.12.2011
Přečteno 290x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Juan Francesco de Faro
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak, tak...*=)

07.07.2012 10:54:40 | PIPSQUEAK

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí