Pějme z plných plic

Pějme z plných plic

Anotace: hezký den všem...

Chci zvučet z plných plic,
aby kohout líbezně zakokrhal,
aby pes se v boudě převaloval,
aby sedlák úrodu vypěstoval,
aby všichni místní i nemístní slyšeli,
hlas srdce jak z Tureckého zvonu.

Těch fascinujících chvilek ubylo
to řekněme si na rovinu
český člověk má dnes plno shonu,
tuze zaměstnán je jak Absolón.

A proto pějme z plných plic,
aby nás šlo slyšet,
aby nás přespolní pochvalovali,
aby náš poklad malý vnitrozemní,
vzešel z hrdé, českomoravské rokliny !
Autor Chore, 28.12.2006
Přečteno 312x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí