"Johanko!"

"Johanko!"

Anotace: -

< Anotace: Dnes jsem napsal jeden motiv, který mne napadl před cca 4 lety a celou tu dobu čekal, až mne jedna osůbka (že děkuji) nakopne k jeho dokončení >

"Johanko!"

Šel jsem lhostejnou městskou ulicí
Myšlenky toulavé bůhvíkde
Když zaznělo odněkud to zvolání
Jen jednou a pak zas nic ...
Komu as bylo určeno
(Nikdo se neozval)
Mne však zalehla ozvěna toho jména
Tvého jména

V mém srdci kdesi tam někde je
Kousek Rouenu roku čtrnáctistého jednatřicátého
Náměstí Vieux Marché
Stále přítomné

Pověz Johanko
Kdo první v Tě uvěřil
Kdo první uvěřil v Pugačeva
A Spartaka
A kolik srdcí vroucích a hořících
Nenašlo svého prvého
Nepoznaly to štěstí
A bolest
Být plamenem který zapaluje
Srdce jiná
Být plameny dějin
Stráven

V mém srdci kdesi místo je
Kde hranice v Rouenu
Stále hoří
Autor Hary_nš, 26.12.2011
Přečteno 307x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí