Peřina s letadýlky

Peřina s letadýlky

Anotace: -

Sedmiletý chlapec ve světě hraček
schovává pod polštář karamelky potají.

Kolem postýlky mu jezdí vláček
a pod ní má pár červených tramvají.

Chce být průvodčím ten malý snílek,
stejně jako děda od babičky.

Pod jeho peřinou s nákresy letadýlek
si ale hrává s autíčky.

Všechny jsou schované u něj v pokojíčku,
to nejhezčí hned vedle nástěnky.

V sedm pak slyšívá znělku z Večerníčku
o očích Makový panenky.

 

 

Teď nebaví se s kluky o kartičkách
a ani nemá vláček u postýlky.

Nesleduje večer příběhy o lasičkách
a taky si nehraje s letadýlky.

V pokoji se nerozléhá jeho dětský smích
a nemá tam už ani svoje karamelky.

To už je hold úděl dospělých,
co nepamatují si kdysi krásné znělky.
Autor Eclipse, 28.12.2011
Přečteno 255x
Tipy 4
Poslední tipující: Bernadette, její alter ego
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tý jo

03.01.2012 16:17:01 | Bernadette

ach jo, nikdy bych nevěřila, že mě dokážeš takhle okouzlit

28.12.2011 19:54:09 | její alter ego

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí