Nový rok

Nový rok

Anotace: čeká nás nový rok...

Běžíme maraton v čase,
který vede s námi velký boj,
je slyšet v každém hlase,
jako včelí roj.

Užíváme poslední dny, hodiny i minuty,
a ne všechny jsou strávené bez chyb,
život nám dává totiž velké pokuty,
a také pochyb.

Přichází nový rok,
a snad číslo sedm bude trochu šťastné,
projdeme zase další skok,
a snad někdy bude nebe jasné.

Teď když už rok končí,
vzpomínáme, co se nám odehrálo,
když se s námi tak rychle loučí,
a co si srdce přálo.

Jedna láska začne,
další uteče,
takhle si člověk často počne,
jako voda v řece proteče.

Dny po dnech to se střídá,
chvíli štěstí, chvíli smůla,
život není žádná třída,
člověk je proti osudu velká nula.

Na všechno otázka najde se proč,
vždyť život je jedna velká záhada,
nebo kolotoč,
i situace prolhaná.

Nový rok otevírá nové dveře, i cesty,
otázkou kam se rozhodneme jít,
schovává staré resty,
na většinu věcí přece stačí jen chtít.

Neschová naše trápení z předešlých let,
ani žádnou naší ztrátu či velkou chybu,
život není jako med,
zahojí pouze rýmu...
Autor Aangela, 28.12.2006
Přečteno 260x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí