Jako báseň

Jako báseň

Anotace: Připadám si jako báseň.

Jako báseň v procesu korektury.
Procházím cizíma rukama,
pojímám gurmánské receptury.
- Tak po ránu, bez pyžama,
trhám pásky od cenzury.

Jako báseň, mám chyby.
Gramatika správná,
navenek - jak těla pohyby.
V cizích očích však pochyby,
že slova má jsou prázdná
- a tak i mé přísliby.

A mají pravdu?

Já se znovu dám - vem si mě!
Oprav má slova,
budu učit se v trémě,
být pro Tebe doslova,
taková jakou by sis mě přál,
zcela jiná osoba.

Zasáhneš do mě,
změníš mou náturu,
náhodou, snad vědomě?
Zpřeházíš mou strukturu.
- vzrušeně přijímám Tvou konturu.

Tady a teď - jen pokračuj, prosím.. napořád!


Pak já v Tobě, čtenáři,
budím dalšího kritika,
co škrtne mě v diáři,
zapomene po přečtení,
na tvář mou v svém polštáři.
Opět jsem lyrika.
Autor Necelá, 05.01.2012
Přečteno 242x
Tipy 3
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí