Psýcha

Psýcha

Anotace: -

Mravence chytat a jíst s láskou v trávě,


to je fakt cíl a právě, že nekoukáš co se má a nemá,


Ti to běda chutná a máš ty chutě.


Mravenče, chci tě, mé dítě malé v zemi,


tvořící, pro život končící.


 


Příšery lezoucí z pekla,


má duše se lekla a přivyklá spánku


naráz stránku mozek viní z vidění věcí,


lehtá tě štětcem a tvoří jejich tvary,


bez otázek, snahy ty pochopit,


chodit ve studiu snů a smí se jen naklonit


nad onen papír, kdy Ty-bloumající tapír se napij.


Ty prase na římse, než skočíš z domu,


do hloubky bez konce, nevidíš.


Snad cítíš vření a mění se chuť vzduchu,


v ruchu velkoměsta, jsi jen z těsta,


rozbiješ se jak z nitek bude vytékat tvá krev.


Strašlivý napohled, s duší šílence ukryt tam v bytí, co tě chytí.


Točí se vše kolem, či já se točím, dávám tím podněty očím.


Jak blíží se ozářená zem, jsem letec nasazen na jeden skok.


Hrome, už jsem skoro dole, blíží se domy, náměstí s kašnou.


Hleď už vidíš kostky a čekáš svůj střet,


ti hlavu rozstříkne v krvavý květ.


 


 


                                    NUMA

Autor numix, 06.01.2012
Přečteno 262x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí