Silvestrovská romance

Silvestrovská romance

Anotace: aneb:...taky jsem tam byl J.C.s

Opilec a básník v tuto dobu
kdy dvanáctero svatých
se řadí do průvodu
náhody snad dílem
zde pod orlojem
jejich sblížení se skutkem stalo
a zastřít nemohou ten dojem
že v očích jejich plachých
a úsměvu rozpustilém
je střízlivosti málo
vždyť půlnoc právě bije
do řičícího davu
jak starce 06 již vedou na popravu
pod zářícím ohňostrojem
pyromanů fantazie
z dvanácti úderů
zaznívá již třetí
když ti dva si padli do objetí
Tak kumpáni od hospod
i od klášterů
smějí se a neví vlastně čemu
rozsudku tvoříce tak doprovod
mladík 07 že je v právu
vítězným když prošel bojem
ten fakt jistě příjde vhod
i muži učenému
co rozhodně nevsadil by hlavu
neb rozpoznat nelehká je věc
kdo básník je, kdo opilec
zde na náměstí pod orlojem

* * *

... a záleží na tom?

Šťastný a veselý... J.C.s + j.c.ben
Autor j.c., 30.12.2006
Přečteno 696x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

moc dobrý, fakt seš dobrej básník (OBA DOBŘÍ)

12.01.2007 23:12:00 | ni.va

I tobě, Jirko. A to v množství o hodně větším, než malém.

31.12.2006 18:43:00 | weitinger

..taky šťastný a veselý...aa hodně poetický život...

31.12.2006 15:29:00 | Jarky

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí