Moje hlava

Moje hlava

Anotace: lehce zhulenej, lehce opilej. silvestr.

z mojí hlavy to nebylo
já píšu zařvu
přišli za mnou a řikali
že to neni nejlepší nápad
a sou jich miliony
a seděj u mýho ramena
a plivou mi na krk
a ty stropy padaj
a usedaj na mý tělo
a nemůžou pochopit
že to nejsem já
jen mi tam padá hlava

a napiju se piva
a je to v klidu
a nic neni za mnou a cigáro je na dosah ruky
a začínám vypadávat ze svý hlavy
a brečící dítě nechce být obětí
ospalé vřavy
měšťanů co bezdovodně křičí a koušou si vlasy
a jejich ženy tam stojej a snažej se prodat drogy na svoje děti aby nebyly píči a pomohly svejm dětem

a řikaj mu
že je paranoidní a von neni

a možná mi utekla
ale co neni to tak napořád
a jeho piáno sedí v koutě teďka
a on jen tak občas hraje a sedí a čumí do zrcadla
a pozoruje odrazy co v něm vidí a
nic tam neni
a von vidí jen tvář

starší babča ho přepadne za zatáčkou a řiká mu
možná by bylo lepš kdybysme zůstali kámoši
a von ji řiká vo čem to sakra meleš
a vona prostě neví
tak ji pozve na panáka
a vona že nemůže
že má doma dědka
Autor f393n6, 01.01.2007
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

=)

05.01.2007 15:21:00 | Jitka-Kytka

Zde vidíme, jak přirovnání přeskakuje do obrazu a obraz do přirovnání, jakési rozpaky mezi volnou fantazií a logickým záměrem. Logický záměr je originálním přirovnáním na jedné straně a na druhé straně vyzvedáván. Symboly symbolistických básníků jsou rozpakem mezi obrazem a přirovnáním. Chvějí se jak vodní vážka..

01.01.2007 03:05:00 | Smeták

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí