Počítadlo

Počítadlo

Anotace: -

Z kolika nicků?

Z kolika díků?

Z kolika vzlyků?

 

Jen počítej a stále měř,

jsi dítě, člověk, taky zvěř,

tak věř mi, stále věř!

 

Z kolika polibků a slz?

Z kolika trámů stojí tvrz?

Kolikrát mlžil malý plž?

 

Jen počítadlo možná ví,

jsi naše a my jsme zase tví

a nad námi náš OTEC bdí.

 

Je více člověk nebo zvíře?

Odpověď najdi v každé víře!

Kdo je výš a kdo zase níže.

Jsi kněz a můj otec je kníže...

Odpověz: kdo je dál, kdo blíže?

A komu patří srdce mého tíže?

Tak nehrej si už na rytíře!

I Ty jsi přece z prachu zdvižen...
Autor Inge, 17.01.2012
Přečteno 275x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí