For Teachers

For Teachers

Anotace: -

Chci mít rekord vlastní,

když mi umožní psát v básních.

Zavři oči, jen se zasni,

možná je to trochu zvláštní.

 

Těžce říct, zda právě slova,

mohou v rýmech přinést Boha?

Já jsem v básních příliš strohá,

přesto v úctě mívám Boha.

 

V Lermontovi dech se úží:

"Co Ti, Bože, ještě dlužím?".

Sv. Jan ten od Kříže:

"Jak Ti, Bože, být blíže?".

 

Puškin bil se pro lásku:

"Raděj, Bože, život dám v sázku!".

Browningová pro klid v duši:

"Bože, vlastní pohodlí si ruším!".

 

Cvetajevová v březovém háji:

"Bože, krásu přírody Ti hájím!"

Seifert: "Ti, jež SLOVO v úctě mají,

často chvíle promrhají, Bože, je to všechno v háji!".
Autor Inge, 17.01.2012
Přečteno 236x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí