Rytíř noci

Rytíř noci

Anotace: -

V šírém to údolí bílých skal,
černý rytíř s oře sesedal,
k průrvě se vážit cestu jal
tam, kde stojí ta brána bran
tam, kde to nikdo nepoznal.

V ústrety rytíř zaklepal,
v té chvíli vzlétlo hejno vran,
tajemný vchod se otvíral,
vyšlehl tmy plamen, muže zval
tam, kde to nikdo nepoznal.

V mžiku rudý přítel plápolal,
stíny kruté v chodbě tam vrhal,
rytíř mezi skálu se tam dral,
zván nezván napochodoval
tam, kde to nikdo nepoznal.

S karmínovou září dál ho zval,
aby šel dál jen dál a dál.
Hlas dávných časů mu našeptal-
tmy rytíř na hlas nevyzrál
tam, kde to nikdo nepoznal.

Autor Bobon, 21.01.2012
Přečteno 252x
Tipy 1
Poslední tipující: tato22
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí