Potkávání

Potkávání

Anotace: ... my tři se často vídáme.

Seděl jsem jenom na obrubníku,
pod nohama se pomalu rozlejvalo
žlutý světlo lamp
a zas přišli oba, večer a tma,
ona voněla usínajícím dnem,
slunce jí obtáčelo posledním paprskem,
i když nechtěla,
on si občas přitáhnul zčernalej slamák víc do čela.

Vídáme se možná často, vážně,
nechci si přidávat, ale bude to tak,
jenomže pořád se umíme pozdravit jak ve svátek
a říkat si ty slova celý,
do pětníku,
nevynechat nic a nemyslet na to, co bude,
anebo se dívat nazpátek,
prostě to, co je těď v tomhle okamžiku.

Ty kapky, který po dešti zůstaly viset
na šňůře na prádlo,
štěstí nic nestojí,
štěstí je za málo.
Autor Honza Vašek, 05.01.2007
Přečteno 325x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

myslim, ze je hodne povedena :))

06.01.2007 15:09:00 | nonick

cože... ?

05.01.2007 21:33:00 | Honza Vašek

honzíku... mohl bys mi prosím ohodnotit tu báseň? děkuji... a jestli chceš, podívej se i na další...

05.01.2007 21:32:00 | Gentleman v rubikové kostce

takové jakési americké... nemůžu si pomoct... ale dobré!

05.01.2007 20:55:00 | Gentleman v rubikové kostce

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí