Život

Život

Anotace: -

Můj život, kam odešel?
kam zmizel? kdo mi to prozradí?
Najednou někam odkráčel
a neřekl mi vůbec nic.

je pryč a já přemýšlím
jak v nahý v roští ušlapán a umrlý
já šílenstvím na duchu se krčím
bez léků v bílém obleku
rozhádán se štěstí, s přáteli
i nejmenší moudrost se vzpouzí
prý nikdá se mnou nebyla
a to jen proto že jsem nemoudrej

kde jsou ti švarní páni
co znal jsem za dnů střízlivých
kde toulání a zpívání
slov plných žert a smích?
Několik obrátilo se vprach
prášek z nich tu však nezůstal
pokoj jim dej tam v nebesích
kdo však tu pozůstal?

Z těch jedni bohudíky
velcí páni zůstanou
druzý pozůstalíci
znají chleba z výkladu.
Tak rozhodl náš hospodin
že církvy nedělá parádu
dělat okoloho toho tiátru.

Těm velkým Stát-li dobře činí
o jejich klid jonom dbá
mimořádné pozornosti
od policie netřeba.
Však na nás kdo jim zavdává
nás kterým hořce život chutná
otupělost kolébá!
Nás kterým hořce život chutná
na odpor nezbyla síla....
Autor seh, 09.02.2012
Přečteno 277x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí