Pod jedním nebem

Pod jedním nebem

Anotace: dědovi

Pod jednim nebem jsme se setkali
pod jednim nebem jsme se opustili
poledním vedrem jsme se toulali
poslednim chlebem vzájemně si byli

vzduch chvěl se teplem letních dní
v květech to bzučelo a asfalt tekl
řeka si tančila a pstruzi v ní
po stovkách mřeli, čas jen se vlekl

posvátná bída starých alejí
tvůj klobouk s pírkem sojky mladé
tvé kroky i zpěv dozněli
zbyly jen oči noci tmavé

pod jedním nebem kyne setkávání
pod stejným nebem roste loučení
sním o loďce, jsme mi dva na ní
...sním o nás, ale nic není...
Autor had, 10.02.2012
Přečteno 295x
Tipy 4
Poslední tipující: tato22, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

děda umřel když mi bylo 10, od té doby mi nepřestal chybět a jsem rád že mu timto můžu vzdát čest, děkuju za koment

13.02.2012 13:12:40 | had

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí