Zásek

Zásek

Anotace: (2004) jedna z prvních písní

Sedim si pěkně doma u čaje a koukám z vokna.
Sníh na zemi dole ještě netaje, vítr nefouká.
Zčistajasna zataženo nebylo, úplně jasně.
Slunce k tomu do vesmíru svítilo a bylo krásně.

Najednou se na to Slunce podívám, srdce mi buší.
Vypadá to, že skoro nic nevnímám, jenže něco tuším.
Náhle Slunce zmizelo a plno hvězd tam svítilo,
všude tma a po obloze cosi slídilo.

Koukám se dál a něco mě napadlo.
Místo Slunce na mě zírá obrovský zrcadlo.
Je jako boule, něco v něm vidim,
nějaká koule, svět plný lidí!

V něm jedno místo, celej se točím.
Zdá se mi blízko, nevěřím svým očím.
Kouknu se lépe, trochu mě zebe,
v osobě za oknem poznal jsem sebe.

Otočím se a nebe hledám,
sedim na židli a zas jsem sám.
U okna, u čaje.
Sníh netaje, do háje!
Autor el sereno, 14.02.2012
Přečteno 231x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí