Pro babiččiny nemohoucí nohy

Pro babiččiny nemohoucí nohy

Anotace: in memoriam babičkám

Jako pižmem čpící parfém
transsexuála
v poloprázdnym MHD
chci se vetřít pod kůži
Neotrubcům
Všehofobům
MedoJedům

i vás pustit vstát

v místě kde skíni v troleje
visí vlajky
- plíny pro rómský matky
od dvanácti apoštolů
z vyflákaných orlojů
/falešných zajatců představ
o svobodě/
dnes totiž s pokorou kleju

pro babiččiny nemohoucí nohy

/trmácí dítě fantazie
k Pražskýmu Jezulátku -
tehdy sváteční jako bonbón
- třpytící viselec na borovici,
když les voněl tapetový vězení
puberťáků
- zajatců falešných představ
o svobodě./

proč slova nehladí jako upracované ruce
Autor protivyl, 18.02.2012
Přečteno 356x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, kavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A já se klidně přiznám: nechápu. Ale stejně se mi to líbí ;)

A přece hladí!

25.02.2012 15:46:43 | La Ragazza con Bandiere Ceche

Ta poslední sloka mě doslova vzala . Jinak moc dobrá , ale takové básně málo kdo pochopí . Jirka

18.02.2012 12:28:57 | kavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí