v leže

v leže

Anotace: až do konce

MOŽNÁ,ŽE V LEŽE LÍP SE TRÁVÍ ČAS
možná že v leže líp se rodí špás
možná že v leže líp se hlavám myslí
možná že v leže líp k nám proudí kyslík

a proto volám ,,nevstávejte,,
jak jen to jde ,,ulehejte,,
hovte si v peřinách a jen se hřejte
a těm kdo je v vás tahaj se jen smějte

asi se natáhnu na teplou pec
asi se natáhnu toť jasná věc
asi se položím takňák pohodlně
asi se položím jak na mořské vlně

budu se válet,budu snít
budu se smát a pívo pít
budu si přát jen teplé ovčí houňe
že práci nemám snad nezatknou mě

možná se položím do horké vany
možná se položím pod větrolamy
za velké bouře budu klidně vlát
a doufat,že nic nemůže se stát

možná se položím na závěr svých dnů
možná až naplním všechny ze svých snů
možná až smažu všechna z křídy přání
potom se položím do dřevěných saní

nechám se táhnout trojkou černých koní
tiše si ležet a snít tajně o ní
o ní ač souzena nebyla mi přána
ulehám na lože kde nedočkám se rána
Autor poeta, 18.02.2012
Přečteno 426x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Poeto, já chci taky ležet v pelíšku a hřát se v duchně, ale do dřevěné truhly, tam nééé, tam se mi nechce, na takové lože máme dost času:DD.Pěkně napsané, líbí.

18.02.2012 15:31:59 | CULIKATÁ

Když o tom tak přemýšlím, tak skleněná by se mi moc líbila ;-)

13.04.2014 20:46:51 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí