Mydlář

Mydlář

Anotace: příběh kata

Sedím nad číší vína,
nálada je tklivá.
Zítra časně z rána,
padne na zem nejedna hlava.

Krutá práce na mě čeká.
Truchlit bude země Česká.
Mnohé z nich jsem znal,
teď setnout hlavu jim mám.

Ráno zahalené do rudého hávu,
zemře 27 českých pánů.
mé srdce nad tím pláče,
krutá má to bude práce.

Zvedám číši s vínem rudým,
na českou zem teď připíjím.
Zlá bude doba, zlá.
Jitro se už barví do ruda.

Popraviště v černém sukně,
je mi z toho smutně.
Již hrdě kráčí český pán,
krutou práci začínám.

Zalesklo se ostří,
čepel se do krku noří.
První to česká hlava,
na tvrdou zem spadla.

Mě slzy se derou do očí,
snad mi bůh odpustí.
Autor korzar, 23.02.2012
Přečteno 407x
Tipy 2
Poslední tipující: aley, Radhuza
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí