Ružová

Ružová

Anotace: Proxima

Kobercom ruží sa honosí
jediná Proxima, ohnivým
ak prosím niekoho o čosi
tak je to ona s náprotivným

náručím erupcií lupeňov
explóziami kvetov oplýva
na diaľku zdá sa zlou, studenou
len čo sa dotknem, nedotklivá

plameňom zamieri do srdca
nech horím tak ako ona tam
kde som ju našiel, zahorúca
rán sa na srdci nedorátam

prosbu som nestačil vysloviť
ak si ju nechám sám pre seba
do ničoty padne v prísloví
- do ´ničoho´ soli netreba

ružovými pukmi pokrytá
vzpína sa nádherná Proxima
vynadívať sa smiem dosýta
- ak vybuchnem, ostaň, prosí ma
Autor Petbab, 02.03.2012
Přečteno 610x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná Proxima,ohněm nabitá jak slova Tvá kolem prolétla: 4,22 světelných let lásky přeji :-D Krásně ti to básní vesmířane :-)

02.03.2012 18:52:14 | xoxoxo

Tady musím dát ST.

02.03.2012 16:28:55 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí