Kouzlo

Kouzlo

Anotace: ........

-

za okny předjaří
a radostné písně
jež
měly by vytrhnout nás z té zimní tísně

avšak ne vždy se tak děje
přestože Slunce na nás se směje

ta

tichá píseň
jeho objetí
zdá se nám leckdy jako prokletí

ledové kry odnesly zimu dlouhou
je to jen tou myšlenkou
- pouhou?

myšlenkou o jarní naději
kde radost a láska jen vzkvétá
myšlenkou plnou úsměvů
kdy všem bude do zpěvu

- hlavně v srdci

splněné touhy a čekání na zázrak
nedávají nám spát

ale nám se bude chtít už pořád jen smát
neboť naše oči protkaly všechny barvy duhy
a i přes vše špatné

malujeme barevné pruhy
(do očí lidí kolem nás -
je na čase zbořit hráz)

...
červené
žluté
zelené
bílé
...

jak je krásné
radovat se z každé chvíle..

(..když pochopíte kouzlo daného
oka-mžiku..)

.
..
TEĎ!
Autor padající do neznáma, 14.03.2012
Přečteno 348x
Tipy 10
Poslední tipující: Helena Buchtová, tato22, Danger, ZILA78, Necelá, Jakule
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi líbí v tom kontrastu, kdy na začátku se báseň ubírá spíše v zádumčivém tónu a je více svázána rýmy a ke konci se utrhne z řetězu, zvoní vášnivě a plná barev prchá do neznáma Nadějí. ST!

20.07.2012 00:59:24 | Helena Buchtová

Plná barev a Jara :-)

01.04.2012 19:30:35 | Danger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí