Strom zůstane stromem

Strom zůstane stromem

Anotace: (před nějakou dobou)

Pronikáš sem

jako paprsky

svitu měsíce

skrze žaluzie

 

Předjímáš den

svými zálusky

na část dvojice

s trochou ironie

 

Vypisuješ

vlastní zatykač

předpojatosti

trendu doby

 

Podepisuješ

svůj i cizí pláč

podlosti a cnosti

i prázdné zloby

 

Pokoušíš se

zas a znova

o předprodej

tichých jízd

 

Nevzdáváš se

a ta osoba

přijde o výprodej

neprodejných míst

 

 

A Tvůj strom

je stále tím stromem

a Tvá řeka

pořád tou řekou,

v níž hledáš

svých slibů skrýš

 

A Tvůj dům

už dávno není tím domem

a ta Tvá věta

přestala být tou větou,

u níž doufáš,

že vezme Tě výš

 

...

 

Autor Denael, 17.03.2012
Přečteno 259x
Tipy 6
Poslední tipující: gallatea, Emmelia, Radek.oslov.Šafárik, Pauli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zacatek me az tak nezaujal, abych byl uprimnej, ale ty posledni dva odstavce jsou fakt vyborny

17.03.2012 11:44:51 | Pauli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí