~O počasí

~O počasí

Anotace: Kdo plánuje počasí?Svatý Petr?Asi...

 ~~~

Třeba nám

***********

Třeba nám to teplé jaro

z léta tolik nepobralo,

slunce potom vystačí

země, déšť si posvačí.

 

Po dešťové svačině

roste všechno, né líně,

každý kořen, kořínek

všech roztodivných

rostlinek.

 

Lezou taky žížaly,

které deště vyhnaly,

potom jinde půdu kypří,

teď zůstanou prý u růží.

 

Jarní i ty letní deště

potřeba jsou ještě, ještě,

třeba nám to někdy vadí

a stěžovat si? Kdo poradí?

 

Na nádraží starý vrátný,

ten nám nebude moc platný,

to říkala už babička.

No jo, je to srandička.

 

Svatý Petr? Ten asi

už neplánuje počasí,

na lidstvo, na celé Zemi

naštvali se Ti na nebi.

 

Takže, jaro, léto, podzim, zima

nevymýšlej, je to príma,

a polehoučku všichni asi

na vrtochy zvykneme si...

~~~ 

Autor Květka Š., 06.05.2012
Přečteno 236x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Doradan
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

m(:-)..je to tak.

07.05.2012 11:25:06 | Doradan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí