Převýchova (Osvětim)

Převýchova (Osvětim)

Anotace: Jak je matce?

Pojď sem, chlapče můj,
pofoukám tě na čelo,
a zlehka pohladím tvůj zlatý vlas.
Pojď sem, chlapče můj,
venku se setmělo,
to mlha se stahuje okolo nás.

Pojď, ať tě obejmu,
ať se tě nabažím,
vždyť ještě chviličku můžem si hrát.
pojď, ať tě obejmu,
já slzy zadržím,
ještě se můžeme společně smát.

Oni tě odvedou,
však teď na to nemysli,
v tvých modrých očích nesmí být žal.
Oni tě odvedou, však ještě sny nezkysly,
chci vidět na věky, jak jsi se smál.

Pojď sem, synku můj,
políbím tě na víčka,
ruce mé ještě jednou, ať tě obejmou.
Pojď sem, synku můj,
zbývá jen chvilička,
než mi tě stíny navěky odejmou.

Ach chlapče, chlapče můj,
máma tě miluje,
pojď ať ještě chvíli můžeme si hrát.
Ach chlapče, chlapče můj,
máma tak lituje,
že jenom do smrti slyším tě se smát.
Autor Ariana (Lori), 09.01.2007
Přečteno 421x
Tipy 2
Poslední tipující: Adrian
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přijde mi to skěle napsaný dech beroucí prostě stovka

23.01.2007 13:13:00 | whiolet

souhlas...smutné...jj...:(...ale krásně napsané...;)

10.01.2007 22:56:00 | Lizzzie

Je to hodně pocitový a nutí to se začíst víc a víc a jakoby se do těch slov vtělit... ta první(osvětim) se mi zdála lepší...šla víc do epiky,kterou už jsem tak dobrou dlouho nečetla.. i přesto má tahle hodně do sebe...pořád mě překvapuje,jak skvěle dokážeš udržet rým a přesto tomu dát tu hloubku...mě dlouhé verše nijak moc nejdou... jen tak dál:)

10.01.2007 14:16:00 | loveSKA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí