Nonsensová poezie pro děti

Nonsensová poezie pro děti

Anotace: Chtěla bych zde zveřejnit amatérské pokusy básniček pro děti, prosím o kritiku...

Myšiples
Chystá se tu myší ples
Kočka není jako pes
Kočka myšky pochytá
Napapá se do syta

Hoří škola!
Kdo ví, třeba zítra shoří škola
Dým povalí se shora dola
Bude velké veselí
Než ředitel zavelí
Za týden zas do školy!

Čepice
Máti kladla mi na srdce
V zimě nos, vždy čepice!
Umrznou ti uši!
A růžová ti sluší!

5. prosince
V prosinci k nám chodí čerti
Berti, Alberti i Cameberti
Spolu s nimi Mikuláš
Na sobě má černý plášť
Bílý je už dávno z módy!


Vysvědčení
Dneska je slavný den
Rozdává se vysvědčení
Žádný zázrak to však není
Taťka měl jiný sen ….


Dopis pro Ježíška
Milý Ježíšku,
Poškrábej mně na bříšku
Nic víc si nepřeju
Jiným dětem dopřeju

Jednou skautem, navždy skautem
Skauti staví stany
Budou tu mít tábor
Nemysli, nemají tam vany
Ale uprostřed jim visí prápor

Domácí divadlo
Se ségrou nás napadlo
Uděláme divadlo
Přijde máma, táta, strýc
Aspoň bude peněz víc
Koupíme si čokolády
Přizveme si kamarády

Dívčí kapela
Založíme kapelu!
Všechny budeme zpěvačky
Nevadí, že neumíme zpívat
Hlavně, že se budou naši dívat

Lakomec
Hamižnice, Hamižníci
Dejte dveře na petlici
Nikdo vám nic neveme
Když jsou pevně zavřené

Šťastný princ
Byl jsem šťastný princ
Vím, neměl jsem nic
Když jiní měli zápal plic
Nelze se už radovat
Chci jim něco darovat
Drahé oči, zlaté tělo
Moje srdce to tak chtělo

Malý princ
Kážu hvězdám, aby svítili
Kážu lidem, aby chodili
Kážu řece, aby tekla
Kážu kytce, aby kvetla
Kážu větru, aby vál
Jsem nejlepší král

Dva tisíce a dvě noci
Už čtu pohádky
Není mi pomoci
Od této pralátky
Schehrezade mně má ve své moci
Autor miranamiri, 05.06.2012
Přečteno 6083x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

p.s. a příště by bylo lepší dát těch básniček méně, do více děl

05.06.2012 14:46:40 | kočkopes

Já si myslím,že psát pro děti je strašně těžké. Mají smysl pro rytmus,když verš zadrhne, už jsou rozptýlené a nebaví je to. V tomto případě jsou některé docela fajn, třeba Myší ples. Většina je jich ale kostrbatých, neplynou, zadrhávají se na jazyku. Taky jsou tam i nějaký chyby. V každém případě to chce psát, aby měla děcka co číst. Držím palce

05.06.2012 14:45:57 | kočkopes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí