Smrt z lásky

Smrt z lásky

Anotace: Láska plodí život, ale i smrt...

Bičujte ty, kteří neznají.
Nuťte je hříchy doznat.
Zabte je, když lásku nemají,
ať nestihnou ji poznat.

Jak otroky srazte je k zemi,
ať křičí, pláčou a kvílí.
Jsou zatraceni námi všemi.
Bůh z nich jistě zešílí.

Nejsou nás již hodni, skřeti.
Pijavice krve ryzí.
Kazí nás a naše děti.
U nás budou vždycky cizí.

Nedovolte jim zpívat,
hrát, či snad skládat básně.
Budou se jen dívat,
jak my se máme krásně.



Inu, neplačte moji drazí,
bojoval jsem, věřte mi.
Než-li mi dýku do zad vrazí,
já spočinu na zemi.

Stal jsem se obětí snů,
odtud již není úniku.
Dost bylo těch trpkých dnů.
Nu, zachovejte paniku.

Umírám. Nic se neděje.
Sbohem, moje duše prohnilá.
Smutek trpký, ten v srdci je.
Lásko, ty děvko spanilá.

Neviděl jsem spásu v tobě,
nezavděčil jsem se světu.
Víte, co chci mít na hrobě?
Jedinou prostinkou větu:

Já miloval.
Autor Tomikk, 06.06.2012
Přečteno 286x
Tipy 3
Poslední tipující: Janna
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty básně mne snad rozpláčí, jak ohromný v nich Cit je tkvící...

07.04.2019 15:53:50 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí