Blýská se na lepší časy

Blýská se na lepší časy

Anotace: -

Blýská se na lepší časy


Jako zvíře divé v kleci,
provádějí lidé věci
neskutečné k chápání
-zbytečné povídání.

Však co za zmínku by stálo,
že leckomu se v noci zdálo
o pokoji všech tvorů
ptáků, ryb, srn i volů.
Ale není vola jako vola,
na jednoho pasák volá,
ten druhý pak nevinně
nebývá na pastvině.

Sedává za velkým stolem,
pyšní se, i když je volem
a sám si nalhává,
že mu každý nadává
neprávem a bez důvodů,
tak se živý jen z podvodů,
jako každý, sedě v čele,
hrajíc si na velitele.

Nemá cenu se teď báti,
jiný vzdoušek bude váti,
škoda jen, že za sto let,
až tu bude jiný svět.
Autor hubape, 13.06.2012
Přečteno 277x
Tipy 2
Poslední tipující: Rootness
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí