Zbroušený kamínek

Zbroušený kamínek

Anotace: i když vás doma štvou, tak je to pořád doma a když se začne blížit doba, kdy víte, že musíte stejně jednou odejít a žít svým životem, bude to bolet. Třeba nějak takhle...

Zasněnými myšlenkami,
ošperkovanými slzou bolestného žalu,
kráčím ve svých představách naposledy domů.

Jako kamínek na prstýnku leskne se,
slza, která v smutku třese se.
Až půjdu domů a budu vědět,
že je to naposledy,
budu mít kamínek slzy zcela obroušený.

Napořád budu muset změnit směr cesty
a slovo domů bude mít už jinou adresu.
Bolest obroušeného kamínku
je už v procesu.

V představách kráčím jinými ulicemi,
vzpomínám na tváře, které kolem mě denně doma byly.
A i když mi někdy hodně ublížily,
bude ta ztráta pravého domova bolet stejně.
Kamínek se pozvolna brousí jako voda tekoucí v mlýně.
Třpytí se každým dnem víc jako křišťál v prstýnku.
Budu navždy mít na domov uschovanou vzpomínku…
Autor melebele, 10.01.2007
Přečteno 288x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné téma i báseň...
Jo, můj odchod z domova byl dramatický, půl roku jsem nemluvila s tátou a stěhovala jsem se s tím, že se s rodiči nebudu stýkat... poslední noc jsme všichni brečeli a odpustili si... ;-)

10.01.2007 12:50:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí