Člověku

Člověku

Anotace: ...

Zapomeň na slovesa,
na má dáti, dal,
jsou jako zub,
který se vykotlal...
Vyměnils za obnosy
dvě kapky bílé rosy
- buď hrdý,
že ses odhodlal...

Zapoměň na příběhy,
na stalo se a musí,
jsou jako srp,
který se o zem brousí...
Vyměnils za osudy,
červánek v šedé rudý
- buď živý,
jako je mochna husí...

Zapomeň všechny rady,
jsou slova a pak sval,
který je zlý,
který tě roztrhal...
Vyměnils svoje srdce
za hlínu v bílé ruce,
za stín a třešně v sadu,
za mír, co špačci kradou,
za klid a vzduch i vodu,
za víru, za svobodu
- buď čistý,
i když je kolem kal...
Autor voedor, 30.06.2012
Přečteno 325x
Tipy 7
Poslední tipující: Ammazonic, Petbab, enigman, Radhuza
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST!

01.07.2012 12:51:03 | Ammazonic

kéž by...

30.06.2012 22:14:15 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí