~Mořská voda

~Mořská voda

Anotace: proč je slaná...asi z očí vyplakaná

~~~~~
Proč je voda v mořích slaná?
Proč asi?
Někdo říká že je z očí
vyplakaná
za všechny ty duše námořníků
„mořských vlků“
v uniformách nebo v triku
od jejich matek,
od lásek,dívek,žen a dětí
jak vždycky v přístavu
u mola stojí
o své milé syny,muže,milence
i táty se moc bojí.

Někdy,to když nebe a moře
bouřilo
několik korábů
to v mořské hlubině pohřbilo.

To potom plakaly i mořské panny
za ty životy
jen tak promarněný…
na dně všech moří pak spí tiše
námořníků,rybářů,pirátů
i obchodníků
…jejich…duše…
Spí ve vracích
korábů,člunů,galér a plachetnic
i jiných lodí z loděnic.
A nad těmi co se nevrátili
se vody v mořích
na věky věků uzavřely.

Ještě dlouho
za ty životy všichni pláčí
voda už je dost slaná,
stačí,stačí,stačí
a mořské panny
pak mořskou pěnu odhrnuly
a všechny ty duše
utonulých
..do nebe vypustily..

Voda v těch moří však slaná
zůstala
i když mořská panna
za žádného mořského vlka
už víc neplakala…
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


MOŘSKÁ

Autor Květka Š., 14.07.2012
Přečteno 311x
Tipy 12
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Linzerka, Doradan, Loira, Psavec, ZILA78, Kropydlína Škopounová
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné téma, motivy... nejvíc se mi líbí předposlední strofa !

15.07.2012 22:59:27 | Loira

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí